reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Husa na česneku a zázvoru

  • 1 husa
    cca 15 cm kořene zázvoru
    3 paličky česneku
    hnědý cukr
    sůl
    2-3 l drůbežího vývaru
    jíška
    pepř

Očištěnou husu propícháme tenkým nožem, potřeme zevnitř i zvenčí směsí nastrouhaného zázvoru, prolisovaného česneku a trochy soli a cukru, a vložíme i s drůbky do pekáče. Podlijeme vývarem, přiklopíme a zvolna pečeme pod pokličkou na 130 až 140 stupňů asi 2 až 3 hodiny, dokud husa nezměkne. Poté ji vyjmeme, necháme trochu zchladnout, naporcujeme, dáme na plech a zapečeme na grilu dozlatova. Vypečenou šťávu varem zredukujeme asi na třetinu, zlehka zahustíme jíškou, případně dosolíme či dopepříme a můžeme podávat.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/323-husa-na-cesneku-a-zazvoru/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.