reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Skotská vejce a brambor na cibuli

5 porcí

  • kuřecí řízky 5 kusů
  • sýr 5 plátků
  • šunka 5 plátků
  • anglická slanina 5 plátků
  • vejce uvařené natvrdo 5 kusů
  • vejce 2 kusy
  • strouhanka na obalení
  • hladká mouka na obalení
  • grilovací koření 1 špetka
  • olej na smažení
  • pepř 3 kuličky
  • sůl 1 špetka

Brambory na cibuli

  • brambory 1.5 kg
  • cibule 5 kusů
  • sádlo 5 lžic
  • sůl 1 špetka

Řízky omyjeme, osušíme a rozklepeme tak, aby se do nich dala zabalit celá vejce. Rozklepané řízky osolíme, opepříme, posypeme trochou grilovacího koření a necháme odpočinout. Doprostřed řízku položíme plátek šunky, na něj plátek sýra a nakonec oloupané vejce obalené anglickou slaninou. Vejce do všeho zabalíme a maso zpevníme párátky. Závitky postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje je usmažíme dozlatova a přebytečný omastek osušíme na ubrousku. Před podáváním vejce zbavíme párátek a rozpůlíme a ozdobíme.

Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě. Slijeme je a necháme vychladnout. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, osmažíme dozlatova na sádle, přidáme oloupané brambory nakrájené na kolečka, osolíme dle chuti a promícháme s cibulí.

Zdroj:  Skotská vejce a brambor na cibuli; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/skotska-vejce-brambor-na-cibuli [On-line 5.4.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.