- 0,5 l smetany
250 g sýra s plísní
50 g želatiny
250 ml šlehačky
sůl
bílý pepř
na medovou omáčku:
- 100 g medu
40 g meruňkovice
Smetanu s nakrájeným sýrem zahřejeme, důkladně promixujeme, osolíme, opepříme, přidáme rozpuštěnou želatinu a nakonec hustou šlehačku. Opatrně promícháme do hladka a vlijeme do silikonových formiček nebo plechu vyloženého potravinářskou fólií. Dáme do chladu a po ztuhnutí rozdělíme na jednotlivé porce, které na talíři přelijeme omáčkou z medu a meruňkovice. Ozdobíme čerstvě namletým pepřem a oblíbenou bylinkou, a efektní předkrm je hotový.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/461-smetanova-pralinka-se-syrem/
Poslední tip, trik či komentář