- mufloní hřbet bez kostí 1 kg
- hrubozrnná sůl
- pepř
- olej na pečení a na naložení masa
- brambory 1 kg
- slanina 100 g
- česnek 2 stroužky
- mražené houby 100 g
- smetana 250 ml
- cibule 1 kus
- kmín 1 špetka
Maso očistíme a naporcujeme na steaky, osolíme, opepříme a naložíme do oleje, kde necháme pár hodin odpočinou a zkřehnout.
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Najemno nakrájenou cibuli a slaninu orestujeme na oleji na pánvi, přidáme uvařené brambory a rozšťoucháme je dohromady, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Promícháme a zjemníme trochou smetany.
Houby na omáčku si podusíme v osolené vodě. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme houby, sůl, pepř, kmín, smetanu – provaříme a podáváme ke steaku.
Naložené steaky na pánvi tepelně upravíme z jedné i z druhé strany po třech minutách, aby zůstaly uvnitř růžové. pak servírujeme se šťouchanými brambory a houbovou omáčkou.
Zdroj: Steak z muflona, houbová omáčka, šťouchané brambory ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-z-muflona[On-line 17.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář