reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka z uzených žebírek s čočkou

  • uzená žebírka 800 g
  • čočka 100 g
  • masoxy 2 kusy (doporučujeme 1 l hovězího vývaru)
  • větší mrkev 1 kus
  • celer 0.5 kusu
  • petrželka na ozdobu 1 hrst

Uzená žebírka si dáme vařit, po asi 45 minutách je vyndáme, necháme vychladnout, obereme maso, které vložíme zpátky do polévky. Přidáme předem propláchnutou a namočenou čočku a vaříme, až je čočka poloměkká. Pak přidáme zeleninu, kterou si nastrouháme najemno, nebo ji nasekáme na malé kousky. Přidáme polévkové kostky, ale s citem, ať polévku nepřesolíme, žebírka jsou sama o sobě slaná (tento krok v případě vývaru vynechat).

Zdroj: Polévka z uzených žebírek s čočkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-uzenych-zebirek [On-line 18.6.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.