reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrachová polévka

  • hrášek 300 g
  • anglická slanina 200 g
  • střední cibule 1 kus
  • střední brambor 1 kus
  • sůl, pepř 1 špetka
  • kelímek smetany 12% 1 kus
  • sádlo 2 lžičky
  • vývar 1 l
  • stroužky česneku 2 kusy
  • starší rohlík 1 kus

Do hrnce dáme rozpustit sádlo, na sádle osmažíme cibuli, těsně před zezlátnutím přidáme polovinu množství na jemné kousky pokrájené anglické slaniny a smažíme dál. Až bude slanina orestovaná, přisypeme hrášek a necháme jej pustit vůni. Pak přidáme brambory na jemné kostičky a propasírujeme česnek. Necháme chvíli osmahnout a zalejeme vývarem. Po 20 minutách vaření, až jsou brambory měkké, sundáme z plamene a ponorným mixérem rozmixujeme do hladka. Vrátíme zpět na mírný plamen a za míchání přiléváme smetanu. Dosolíme a opepříme dle chuti a chvíli povaříme.

Před podáváním si připravíme chipsy ze slaniny. Zbytek slaniny si nakrájíme na plátky a ty osmažíme na pánvi. Na plechu v troubě si upečeme den starý rohlík nakrájený na kolečka a servírujme jako krutony

Zdroj: Hrachová polévka, bramborové pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hrachova-polevka-0 [On-line 4.10.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.