Ingredience
- čerstvé žampiony 500 g
- česnek 3 stroužky
- sůl a pepř 1 špetka
- kuřecí vývar 1 l
- mléko 500 ml
- extra virgin olivový olej 6 lžic
- sůl a pepř 1 špetka
- oříšek másla 1 kus
- smetana na vaření 1 kus
- zakysaná smetana 1 balení
- řeřicha 1 dávka
- větší cibule 1 kus
Polévka:
Žampiónový krém se zakysanou smetanou, extra virgin olej, řeřicha
Postup:
Na oleji a másle orestujeme krátce najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené žampiony, krátce orestujeme a zalijeme asi litrem kuřecího vývaru, přidáme mléko, krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem na krém. Přidáme smetanu na vaření, krátce povaříme a podáváme. Doprostřed dáme lžičku zakysané smetany a posypeme lístky řeřichy a zakápneme olivovým olejem.
Zdroj: Žampiónový krém se zakysanou smetanou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zampionovy-krem-se-zakysanou-smetanou [On-line 11.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář