reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí prsíčko s hráškovým rizotem

Ingredience

  • kuřecí prsa s kostí 4 kusy
  • italská rýže arborio 0.5 kg
  • sůl a pepř 1 špetka
  • olivový olej 8 lžic
  • větší ořech másla 1 kus
  • větší cibule 1 kus
  • parmazán 1 dávka
  • kuřecí vývar 1 l
  • bílé víno 100 ml

Postup:
1. Nejprve si připravíme rizoto. Do hrnce dáme olivový olej a oříšek másla. Najemno nakrájenou cibulku krátce orestujeme, přidáme 0,5 kg rýže, krátce orestujeme a stále mícháme. Přidáme bílé víno a necháme vypařit. Stále mícháme. Poté přidáme kuřecí vývar, půl litru necháme odvařovat a za stálého míchání přidáváme vývar, dokud není rýže hotová. Vše na mírném ohni. Pozor – nesmí být tvrdá ani rozvařená! Odstavíme, přidáme nastrouhaný parmezán, oříšek másla a vše důkladně zamícháme. Nenecháváme dlouho stát, podáváme teplé.
2. Kuřecí prsní řízky z obou stran osolíme, opepříme, orestujeme na rozpálené pánvičce pokapané olivovým olejem kůží dolů z obou stran 3-4 minuty. Poté dáme dopéct do vyhřáté trouby na 180 °C na 12 -15 minut. Rozpůlíme a servírujeme na rizotu. Pokrm zakápneme olivovým olejem.

Zdroj: Kuřecí prsíčko s hráškovým rizotem; Prostřeno TV Primahttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-prsicko-s-hraskovym-rizotem [On-line 11.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.