Ingredience
- jehněčí kolínko 5 kusů
- mrkve 5 kusů
- sůl a pepř 1 špetka
- celer 200 g
- petržel 200 g
- řapíkatý celer 200 g
- velké cibule 2 kusy
- rajský protlak 1 dávka
- masový vývar 0.3 l
- červené víno 0.3 l
- palička česneku 1 kus
- rozmarýn, saturejka, tymián 1 dávka
- olej 1 dávka
na šťouchané brambory:
- brambory 1 kg
- anglická slanina 200 g
- cibule 1 kus
- máslo 1 dávka
- hladkolistá petržel 1 hrst
Postup:
1. Jehněčí kolena osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Pak je vyjmeme a ve výpeku orestujeme do zlatova zeleninu nakrájenou nahrubo. Přidáme nakrájenou cibuli, zarestujeme protlak, zalijeme vínem, krátce povaříme, přidáme vývar, česnek a bylinky, vrátíme kolínka a pečeme v troubě na 120°C cca 4 hodiny. Scedíme, šťávu zredukujeme na hustší konzistenci a podáváme.
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a uvaříme. Na másle si osmažíme cibuli nakrájenou najemno společně s anglickou slaninou. Petrželku pokrájíme najemno, poté smícháme s brambory, lehce rozmačkáme a podáváme.
Zdroj: Konfitované kolínko, šťouchaný brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/konfitovane-kolinko-stouchany-brambor [On-line 11.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář