4 porce
- 4 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- mletý pepř
- sůl
- olej
- 4 plátky čerstvého chleba
- 8 lžic plnotučné hořčice
- 4 kyselé okurky
- 4 lžíce sterilovaných kapií
- 1 malá cibule
Plátky chleba potřeme z jedné strany hořčicí.
Vejce smažíme postupně po jednom kuse – tedy po jedné porci.
Vejce rozmícháme se špetkou soli a dvěma lžičkami strouhanky. Tuto směs nalijeme na pánev a z obou stran ji osmažíme, položíme na chléb a opět potřeme hořčicí, obložíme nakrájenou okurkou, kousky kapie a plátky cibule.
Máme dvě možnosti smažení vajec:
1) buď vejce rozprostřeme na pánev ve velikosti krajíce, z obou stran opečeme a pak položíme na chléb,
2) anebo vejce na pánvičku rozlijeme, připravíme omeletu, kterou po opečení z obou stran přeložíme na půl a položíme na chléb.
Zdroj: Klasická česká smaženka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1079 [On-line 23.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář