reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí medailonky se zapečeným bramborem s bylinkovým a česnekovým dresinkem

Ingredience

  • telecí váleček 1 kus
  • mouka hladká 0.5 kg
  • sůl a pepř 1 špetka
  • citron 1 kus
  • brambory 500 g
  • anglická slanina 100 g
  • česnekový dresink:
  • zakysaná smetana 1 kus
  • bílý jogurt 1 kus
  • česnek 1 dávka
  • špetka soli 1 špetka
  • bylinkový dresink:
  • zakysaná smetana 1 kus
  • bílý jogurt 1 kus
  • bazalka 1 dávka
  • jarní cibulka 1 kus
  • sůl 1 špetka

Na deset minut dáme vařit brambory ve slupce. Po částečném vychladnutí brambor rozkrojíme na půlky a zčásti vydlabeme ostrou lžičkou (nožem) tak, abychom neprořízli slupku. Vydlabané brambory dáme na plech, posypeme solí a pepřem. Slaninu pokrájíme a posypeme jí brambory. Dáme péct na 170 °C, dokud nezměknou.
Telecí medailonky si nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme, pomoučíme a po obou stranách opečeme asi deset minut na pánvičce. Ihned podáváme.
Podáváme s dresinky, které si promícháme s uvedenými surovinami – bazalku a cibulku pokrájíme, česnek prolisujeme.

Zdroj: Telecí medailonky se zapečeným bramborem s bylinkovým a česnekovým  dresinkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/teleci-medailonky-se-zapecenym-bramborem [On-line 14.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.