reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svíčkové řezy Stroganoff

Ingredience

  • hovězí svíčková 800 g
  • miska rajského protlaku 1 kus
  • sůl, pepř 1 dávka
  • cibule 1 kus
  • olej 1 dávka
  • worcester 1 dávka
  • trošku bílého vína 1 dávka
  • smetana na vaření 1 dávka
  • kyselé okurky 300 ml

na rýži:

  • rýže pro 5 osob 1 dávka
  • pažitka 1 dávka
  • sůl 1 dávka
  • zelená petržel 1 kus
  • oříšek másla 1 kus

Maso očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olej, maso zprudka opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, worcester, trošku bílého vína, protlak, nasekané kyselé okurky. Vše důkladně promícháme a dusíme cca 5–10 minut. Přidáme opatrně smetanu, necháme prohřát a můžeme servírovat.
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, do kastrolu si dáme vařit vodu, vložíme rýži a vaříme. Když je rýže uvařená, propláchneme studenou vodou a vložíme do nádoby. Najemno nasekáme petržel a pažitku a vmícháme do rýže s oříškem syrového másla.

Zdroj: Svíčkové řezy Stroganoff; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickove-rezy-stroganoff [On-line 18.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.