Ingredience
- hovězí svíčková 800 g
- miska rajského protlaku 1 kus
- sůl, pepř 1 dávka
- cibule 1 kus
- olej 1 dávka
- worcester 1 dávka
- trošku bílého vína 1 dávka
- smetana na vaření 1 dávka
- kyselé okurky 300 ml
na rýži:
- rýže pro 5 osob 1 dávka
- pažitka 1 dávka
- sůl 1 dávka
- zelená petržel 1 kus
- oříšek másla 1 kus
Maso očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olej, maso zprudka opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, worcester, trošku bílého vína, protlak, nasekané kyselé okurky. Vše důkladně promícháme a dusíme cca 5–10 minut. Přidáme opatrně smetanu, necháme prohřát a můžeme servírovat.
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, do kastrolu si dáme vařit vodu, vložíme rýži a vaříme. Když je rýže uvařená, propláchneme studenou vodou a vložíme do nádoby. Najemno nasekáme petržel a pažitku a vmícháme do rýže s oříškem syrového másla.
Zdroj: Svíčkové řezy Stroganoff; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickove-rezy-stroganoff [On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář