Ingredience
- hovězí kližky nebo zadního hovězího 1 kg
- větší cibule 1 kus
- sůl, pepř 1 dávka
- česnek 6 kusů
- mouka na zahuštění 1 dávka
- hrubá mouka 250 g
- větší brambory 5 kusů
- vejce 2 kusy
- tvrdší pečivo 1 kus
- brambory 1 dávka
- mražený sekaný špenát 0.5 kg
Na zpěněné cibuli zprudka opečeme ze všech stran maso, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme česnek nastrouhaný najemno a zvolna vaříme v tlakovém hrnci přibližně hodinu. Po změknutí maso vyjmeme, omáčku zahustíme a dochutíme. Dle chuti můžeme přidat i mletý kmín a sušený česnek.
Brambory uvařené ve slupce nastrouháme na struhadle, přidáme 2 vejce, sůl, na kostičky pokrájené pečivo a hrubou mouku. Vše smícháme a vytvoříme válečky o průměru cca 5 cm. Necháme čtvrt hodiny trochu odpočinout a poté vaříme v osolené vodě 15 – 18 minut. Po uvaření knedlíky rozkrájíme na plátky a podáváme.
Špenát zvolna rozehřejeme v hrnci, přidáme česnek, sůl a nakonec smetanu pro zjemnění chuti.
Zdroj: Hovězí na česneku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cesneku-0 [On-line 20.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář