reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí na česneku

Ingredience

  • hovězí kližky nebo zadního hovězího 1 kg
  • větší cibule 1 kus
  • sůl, pepř 1 dávka
  • česnek 6 kusů
  • mouka na zahuštění 1 dávka
  • hrubá mouka 250 g
  • větší brambory 5 kusů
  • vejce 2 kusy
  • tvrdší pečivo 1 kus
  • brambory 1 dávka
  • mražený sekaný špenát 0.5 kg

Na zpěněné cibuli zprudka opečeme ze všech stran maso, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a přidáme česnek nastrouhaný najemno a zvolna vaříme v tlakovém hrnci přibližně hodinu. Po změknutí maso vyjmeme, omáčku zahustíme a dochutíme. Dle chuti můžeme přidat i mletý kmín a sušený česnek.
Brambory uvařené ve slupce nastrouháme na struhadle, přidáme 2 vejce, sůl, na kostičky pokrájené pečivo a hrubou mouku. Vše smícháme a vytvoříme válečky o průměru cca 5 cm. Necháme čtvrt hodiny trochu odpočinout a poté vaříme v osolené vodě 15 – 18 minut. Po uvaření knedlíky rozkrájíme na plátky a podáváme.
Špenát zvolna rozehřejeme v hrnci, přidáme česnek, sůl a nakonec smetanu pro zjemnění chuti.

Zdroj: Hovězí na česneku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-na-cesneku-0 [On-line 20.12.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.