4 porce
- 8 polotvrdých rohlíků
- 1 větší cibule
- 100 g másla
- 20 lžic mléka
- 4 žloutky
- 4 hrsti hrubé mouky
- 4 hrsti strouhanky
- hrst petrželky
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky.
Cibulku nasekáme najemno a osmahneme na másle.
Žloutky rozkvedláme v mléce a zalijeme jimi pečivo, ke kterému jsme přidali opraženou cibulku. Přidáme hrubou mouku, strouhanku a najemno nasekanou petrželku bez natí.
Směs pečlivě promícháme, je-li příliš řídká, dodáme strouhanku, v opačném případě můžeme přidat trochu mléka. Vlhkými dlaněmi pak tvoříme knedlíčky veliké asi jako pingpongový míček, které vaříme cca 4 až 5 minut ve vroucí vodě.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/roztocka-basta
Poslední tip, trik či komentář