reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bavorské knedlíčky

4 porce

  • 8 polotvrdých rohlíků
  • 1 větší cibule
  • 100 g másla
  • 20 lžic mléka
  • 4 žloutky
  • 4 hrsti hrubé mouky
  • 4 hrsti strouhanky
  • hrst petrželky

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky.

Cibulku nasekáme najemno a osmahneme na másle.

Žloutky rozkvedláme v mléce a zalijeme jimi pečivo, ke kterému jsme přidali opraženou cibulku. Přidáme hrubou mouku, strouhanku a najemno nasekanou petrželku bez natí.

Směs pečlivě promícháme, je-li příliš řídká, dodáme strouhanku, v opačném případě můžeme přidat trochu mléka. Vlhkými dlaněmi pak tvoříme knedlíčky veliké asi jako pingpongový míček, které vaříme cca 4 až 5 minut ve vroucí vodě.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/roztocka-basta

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.