reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bramboračka

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 4 kusy – brambory (oloupané a na kostičky)
  • 1 kus – malá cibule (na drobno)
  • 2 kusy – mrkev (na kostičky)
  • 1 kus – menší celer (oloupaný a na kostičky)
  • 2 hrsti – směs sušených hub
  • 2 stroužky – česnek (prolisovaný)
  • 2 lžíce – hladká mouka
  • 2 lžíce – máslo
  • 2 špetky – majoránka
  • sůl
  • pepř
  • 1 balení – čerstvý chléb

Nejprve namočíme houby do vroucí vody. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Jakmile mouka zavoní, zalijeme ji studenou vodou a rozmícháme dohladka. Přidáme namočené a slité houby, brambory, pokrájenou kořenovou zeleninu a majoránku. Osolíme a opepříme. Polévku chvilku mícháme a poté ji necháme asi 35 minut vařit na mírném plameni.
Na závěr do polévky přidáme prolisovaný česnek, dle chuti ještě sůl a pepř a směle podáváme.

Zdroj: Bramboračka; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/bramboracka.html [On-line 25.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.