reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Nadívané houby

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 12 kusů – velké žampiony
  • 200 g – škvarky
  • 2 kusy – cibule
  • 2 stroužky – česnek
  • 1 kus – citron (čerstvě vymačkaná zpráva)
  • 40 ml – extra panenský olivový olej
  • 2 polévkové lžíce – jemná strouhanky
  • 50 g – máslo
  • 2 špetky – nové koření
  • 6 stonků – petrželová nať
  • 3 snítky – tymián
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě namletý pepř

Předehřejeme troubu na 180 stupňů a plech vyložíme pečicím papírem. Houby očistíme a odkrojíme nohy od hlav. Nohy jemně pokrájíme. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s citronovou šťávou a hlavičky hub povaříme 5 minut. Scedíme je a rozložíme na pečicí papír na plech hlavičkami vzhůru.
Oloupáme česnek a cibuli, nakrájíme je a v rendlíku na másle podusíme 5 minut. Občas promícháme. Když je směs dozlatova opečená, přidáme smetanu a trošku mletého nového koření. Promícháme.
Nádivkou naplníme hlavičky žampionů a posypeme je čerstvým tymiánem a trochou strouhanky. Pokropíme olivovým olejem a vložíme do trouby na 20 až 25 minut.

Zdroj: Nadívané houby; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/nadivane-houby.html [On-line 25.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.