Ingredience pro přípravu receptu:
- 1 litr – zeleninový vývar
- 150 g – propláchnuté kroupy
- 1 kus – cibule
- 1 plechovka – loupaná rajčata
- 100 g – bílé zelí
- 2 kusy – mrkve
- rozmarýn
- olivový olej
- pepř
- sůl
Zeleninu si pokrájíme. Na čtvrtkolečka mrkev a řapíkatý celer, cibuli nadrobno, zelí na větší kousky. Orestujeme cibuli, pak ostatní zeleninu.
Do polévky dáme rajčata z plechovky, zalijeme ji zeleninovým vývarem, který jsme si připravili vedle, a vaříme.
Ke konci přidáme kroupy, dosolíme a opepříme.
Zdroj: Zdravá zeleninová polévka; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/zdrava-zeleninova-polevka-s-ponekud-opomijenou-zavarkou.html [On-line 26.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář