2 porce
- 6 mušlí svatého Jakuba
- 3 plátky slaniny
- olej extra virgin
- sůl
- bílý pepř
Krém:
- 1/2 vařeného květáku
- 1 dl mléka
- voda dle potřeby
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
Maso z mušlí navrchu jemně nařízneme a zabalíme do slaniny (na jednu mušli stačí půlka plátku slaniny) a propíchneme párátkem, aby slanina dobře držela. Maso osolíme, opepříme a orestujeme na olivovém oleji. Vařený květák, mléko, citronovou šťávu a vodu smícháme a rozmixujeme do krému, dochutíme solí a pepřem a servírujeme spolu s mušlemi.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.makro.cz/index.php?page_id=698&u=342
Poslední tip, trik či komentář