Ingredience pro přípravu receptu:
- 150 ml – tmavý karibský rum
- 5 kusů – žloutky
- 500 ml – neslazené kondenzované mléko
- 150 ml – brandy
- 350 g – krupicový cukr
- 1/2 kusu – vanilkový lusk
Nejprve si v kastrůlku svaříme kondenzované mléko spolu s cukrem a vanilkovým luskem. Směs necháme trochu vychladnout a poté vyjmeme vanilkový lusk.
Připravíme si vodní lázeň a do horní mísy dáme žloutky. Přilijeme mléčnou směs a mícháme do zhoustnutí.
Jakmile je směs hustá, dáme ji stranou a necháme úplně vychladnout.
Do vychladlé směsi vmícháme oba druhy alkoholu, promícháme a vlijeme do připravené nádoby. Hotový koňak uložíme do lednice.
Zdroj: Sváteční koňak; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/svatecni-konak.html [On-line 29.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář