Potřebujeme:
- 180 g těstovin,
- 150 g chlazených sardinek,
- ½ cibule,
- 2 stroužky česneku,
- 30 g piniových oříšků,
- 20 g rozinek namočených v bílém víně,
- 1 svazek kopru,
- 150 g loupaných rajčat,
- 3 ks ančoviček,
- sůl, pepř,
- olivový olej
Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a vaříme 12–14 minut. Na olivovém oleji opečeme cibuli, česnek a očištěné sardinky. Přidáme kopr, ančovičky, rozinky, rajčata, piniové oříšky, osolíme, opepříme, podlijeme slanou vodou z těstovin a necháme deset minut provařit. Uvařené těstoviny scedíme, přidáme do omáčky a promícháme.
Zdroj: Těstoviny s čerstvými sardinkami a buřty na pivu; Babicovy dobroty TV Novahttp://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/testoviny-s-cerstvymi-sardinkami.html [On-line 06.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář