reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený bůček plněný švestkami a jablky

Potřebujeme:

  • 1 a ½ kg vepřového bůčku vcelku,
  • 100 g sušených švestek,
  • 2 lžíce másla,
  • 2 kyselejší jablka,
  • 5 lžic strouhanky,
  • 3 mrkve,
  • ¼ celeru,
  • 1 cibuli,
  • 1 citrón,
  • lžíci cukru,
  • sůl

Na másle orestujeme cibuli, přidáme švestky a jablka. Po 5 minutách přidáme cukr, šťávu z citrónu a strouhanku.

V bůčku uděláme kapsu, osolíme, naplníme švestkovou směsí a spíchneme špízovými jehlami. Přendáme do pekáče, přidáme nakrájenou zeleninu, zbytek směsi, stříkneme vodu a dáme do trouby na hodinu a půl na 200°C.

Poctivě podléváme a po půl hodině stáhneme. Nakonec maso vyndáme, zeleninu propasírujeme, maso nakrájíme, přelijeme šťávou a podáváme s vařeným bramborem.

Zdroj: Pečený bůček plněný švestkami a jablky; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/peceny-bucek-plneny-svestkami-a-jablky.html [On-line 07.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.