Ingredience
- vepřové panenky 1 kg
- plátky anglické slaniny 10 kusů
- přílohy:
- zelené fazolky 500 g
- sůl a pepř 1 dávka
- anglická slanina 100 g
- brambory typu c 1 kg
- čtvrt másla 1 dávka
- mléko 250 ml
1. Panenku nakrájíme na deset medailónků, osolíme, opepříme, každý medailónek obalíme po obvodu plátkem anglické slaniny a osmažíme po obou stranách asi 5 minut. Maso dáme stranou a necháme je odležet, do výpeku přidáme 5 lžic vody, povaříme a šťávu zakápneme smetanou.
2. Zelené fazolky pokrájíme na polovic, anglickou slaninu na kostičky opražíme na pánvi, přidáme fazolky a společně restujeme.
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Slijeme, přidáme máslo a postupně zašleháme horké mléko nebo smetanu.
Zdroj: Vepřová panenka s fazolkami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-fazolkami [On-line 16.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář