Ingredience
- bůček 400 g
- vepřová plec 400 g
- cibule 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- stroužky česneku 1 dávka
- kmín 1 dávka
- na bylinkovou palačinku:
- vejce 1 kus
- hladká mouka 100 g
- sůl 1 dávka
- mléko 200 ml
- bylinky 1 dávka
Na bramborové knedlíky:
- 1 kg brambor,
- 1 kg krupice,
- 1 vejce,
- sůl
Na zeleninové přílohy:
- 1 sklenice nebo pytlík kysaného zelí bílého,
- 1 sklenice nebo pytlík kysaného zelí červeného,
- 2 špenátové protlaky,
- 1 cibule,
- 1 vejce,
- olej nebo sádlo
1. Vepřové maso nakrájíme na kostky, přidáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky, koření. Podlijeme vodou a dáme péct asi na hodinu na 180°C.
2. Mezitím si uvaříme doměkka brambory ve slupce. Oloupeme a vychladlé nastrouháme, přidáme mouku, sůl a vejce. Uděláme těsto, vyválíme knedlíky a v osolené vodě je asi 20 minut povaříme, jednou otočíme.
3. Zelí slijeme a na omastku si usmažíme cibulku. Přidáme pokrájené zelí, kmín, kdo má rád sladší, může přidat i cukr. Necháme chvíli dusit.
4. Na špenát si opět osmahneme cibuli, přidáme špenát, sůl, pepř a necháme povařit. Nakonec přidáme vejce, které nám špenát zahustí, drcený česnek a pět minut ještě podusíme.
Zdroj: Moravský vrabec; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/moravsky-vrabec [On-line 16.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář