Ingredience
- kuřecí stehno 1 kus
- vepřové krkovičky 20 g
- čtvrt paprikové klobásy 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- kuřecí srdce 3 kusy
- anglické slaniny 20 g
- brokolice 1 kus
- kousky cibule 1 kus
- grilovací koření 1 dávka
- sůl 1 dávka
- desetistupňové pivo 1 dávka
- na hořčicovou omáčku:
- hořčice 30 g
- cibule 1 dávka
- smetana 25 ml
- pepř, ocet a sůl 1 dávka
1. Maso, klobásu a cibuli nakrájíme a vše napíchneme na špízové jehly. Necháme uležet. Poté okořeníme, pomastíme a necháme grilovat nebo péct v troubě a podléváme pivem. Zvlášť v páře ovaříme brokolici, kterou přidáváme z důvodu barevnosti.
2. Na hořčicovou omáčku si na pánvi orestujeme cibuli nadrobno a přidáme pepř a hořčici. Zahustíme smetanou a můžeme dochutit octem a solí (záleží na typu hořčice).
Sen o kamenu mudrců
Ingredience:
- 4 pečené kaštany,
- 10 vlašských ořechů,
- 2 paraořechy,
- 1 lžička medu,
- čokoládová poleva.
Vlašské ořechy namočíme v medu, vše vyskládáme úhledně na talíř a vhodně zalijeme čokoládovou polevou, kterou předtím rozehřejeme ve vodní lázni.
Zdroj: Sen o Artušově meči a další; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sen-o-artusove-meci-dalsi [On-line 16.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář