reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí roláda à la roastbeef

4 porce

  • 800 g zadního hovězího masa
  • 150 g hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej na opečení

Maso rozřízneme podélně na plát a přes folii jej rozklepeme, opepříme a osolíme.

Z hořčice, worcesterské omáčky, oleje, soli a pepře vymícháme marinádu.

Maso marinádou potřeme, zabalíme do tvaru rolády a pevně svážeme motouzem.

Roládu opečeme zprudka na oleji ze všech stran, vložíme na vyšší plech s mřížkou (na plech nalijeme trochu vody – zvlhčuje vzduch v troubě a také se nám odkapaná šťáva nepřipeče na plech), pečeme ve vyhřáté troubě na 130 °C asi 60 minut.

Po upečení maso nakrájíme na porce, které ještě osolíme, nejlépe šupinkatou, maldonskou solí. Podáváme s celerovým pyré a studenou kaparovou omáčkou.

Celerové pyré

  • 1 malý celer
  • 2 velké brambory
  • voda
  • 2 dl smetany 33%
  • sůl

Očištěný celer a brambory nakrájíme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme a zeleninu rozmixujeme dohladka s horkou smetanou, dochutíme solí.

Studená kaparová omáčka

  • 2 dl majonézy
  • 2 lžíce kaparů
  • 2 lžíce medové hořčice
  • střik vinného octa
  • sůl

Majonézu, sekané kapary a hořčici smícháme, dochutíme octem a solí.

Zdroj: Hovězí roláda à la roastbeef; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1215 [On-line 02.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.