Ingredience
- kvalitní hořké čokolády (70–85%) 300 g
- vejce 3 kusy
- máslo 120 g
- cukr 130 g
- kakao 2 lžíce
Čokoládu spolu s máslem rozehřejeme ve vodní lázni. Do teplé čokolády přidáme žloutky, kakao a smícháme vše dohromady. Směs musí být hladká, nesmí mít hrudky. V míse vyšleháme bílky a postupně přidáváme cukr. Do čokoládové směsi pomalu přimícháme tuhý sníh. Připravíme si formu nebo pekáč, vyložíme ji pečicím papírem a nalijeme do ní hotovou čokoládovou směs. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C cca 30 minut. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou
Zdroj: Čokoládový dortík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-dortik-0 [On-line 17.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář