Potřebujeme:
Vývar:
- 300 g hovězího zadního a hovězího předního masa,
- 2 stroužky česneku,
- 1 cibuli,
- 1 mrkev,
- ¼ celeru,
- 4 ks nového koření,
- 10 ks celého pepře, sůl,
- petržel
Šaškovské knedlíky:
- 300 g vařených brambor,
- 300 g ementálu,
- 300 g hladké mouky,
- mléko,
- petrželku,
- olej, sůl, pepř
Masový salát:
- maso z vývaru,
- 8 naložených okurek,
- 2,5 lžíce majonézy
- 1 cibuli,
- šťávu z 1 citrónu,
- sůl, pepř,
- housku nebo bageta jako přílohu
Maso dáme do studené vody, přidáme cibuli, mrkev, celer, petržel, nové koření, celý pepř, česnek a sůl. Zavaříme, stáhneme, vaříme doměkka a scedíme.
Brambory nastrouháme, smícháme s moukou a nakrájeným sýrem, přidáme petrželku, mléko, osolíme a opepříme. Z těsta vytvoříme placky, které smažíme na oleji. Hotové placky vložíme do vývaru.
Maso z vývaru necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k němu cibuli, okurky, majonézu, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Zamícháme a podáváme s bagetou.
Zdroj: Vývar se šaškovskými knedlíky a masový salát; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/vyvar-se-saskovskymi-knedliky-a-masovy-salat.html [On-line 17.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář