Ingredience
- 1 hrnek lepivé rýže (tzv. sticky rice, k dostání v obchodech s asijskými produkty) 1 kus
- hrnky vody 2 kusy
- 2 – 3na malé kousky nakrájená manga 3 kusy
- 1/2 hrnku + 1 lžíce palmového cukru 1 dávka
- plechovka dobrého kokosového mléka 1 kus
- sůl 1 špetka
1.Rýži namočte alespoň na tři hodiny do vody. Poté ji dejte do hrnce a přimíchejte tři čtvrtě hrnku vody se čtvrtkou plechovky kokosového mléka, špetkou soli a lžící cukru. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí, aby mohla unikat pára, ztlumte plamen a vařte asi dvacet minut. Sundejte z ohně a nechte ještě dojít asi pět minut v hrnci.
2. Mezitím si připravte krém: Do malého hrnce dejte zbytek mléka, čtvrt hrnku cukru, špetku soli a na mírném plameni vařte asi pět minut. Krém byste neměli přivést k varu, jinak přijdete o úžasnou kokosovou chuť. Pokud je krém málo sladký, přidejte ještě cukr, pokud je příliš sladký, přidejte kokosové mléko. Krém přimíchejte do rýže, přidejte nakrájené mango a podávejte.
Zdroj: Zapečené lodičky plněné kuřecím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sladka-ryze-s-mangem [On-line 22.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář