Ingredience
- vepřová plecka (krkovička) 1500 g
- olivový olej 5 lžic
- sójová omáčka 1 lžíce
- worcester 1 lžička
- švestková povidla 2 lžíce
- niva 250 g
na ozdobu:
- listy ledového salátu 1 dávka
- feferonky, rajčata 1 dávka
1. Plecko nakrájíme na jemné nudličky, pokapeme worcesterem a sójovou omáčkou. Necháme odležet 24 hodin. Opečeme do zlatova na rozpáleném oleji, pozor, aby se nudličky nepřipékaly k sobě! Je-li maso už do zlatova, podléváme do upečení, dobře dochutíme. Zahustíme švestkovými povidly a nivou a dobře rozmícháme.
2. Doporučená příloha: bramboráky, rýže, rýžové těstoviny, halušky, nočky, brambor, bramborové či chlupaté knedlíky.
Zdroj: Šafářův mls; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/safaruv-mls [On-line 30.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář