6−8 porcí
- Roastbeef a marináda
- 600 g nízkého roštěnce
- 50 g kremžské hořčice
- 50 ml oleje
- 20 ml worcesterské omáčky
- drcený pepř
- sůl
Zelenina do salátu
- 20 cm zelené části pórku
- 1 menší červená cibule
- 120 g sterilovaných cibulek
- 6 rajčat
- worcesterská omáčka
- červený vinný ocet
- dýňový olej
- mletý bílý pepř
- sůl
- hrst pažitky
Toasty
- bagetky nebo toastový chléb
- máslo
- stroužek česneku
- sušený tymián
- sůl
Z hořčice, oleje, worcesterské omáčky a pepře vymícháme marinádu, kterou důkladně vetřeme do masa a necháme proležet, nejlépe přes noc. Maso vyjmeme z lednice cca hodinu před tepelnou úpravou.
Roštěnec zprudka opečeme na pánvi na troše oleje ze všech stran, potřeme zbytkem marinády, osolíme a přeložíme na mřížku, kterou umístíme na plech s trochou vody (odkapávající šťáva se tak nepřipéká a voda zároveň zvlhčuje vzduch v troubě). Pečeme ve vyhřáté troubě na 120 °C asi ¾ hodiny. Maso necháme vychladnout a poté je nakrájíme na tenké nudle.
Zeleninu nakrájíme nadrobno, smícháme s masem, ochutíme worcesterskou omáčkou, vinným octem, dýňovým olejem, pepřem a solí. Promícháme, necháme odležet, při podávání sypeme pažitkou a doplníme toasty.
Česnek utřeme se solí, smícháme s máslem a sušeným tymiánem. Ochuceným máslem potřeme rozkrojené toasty a zapečeme
Zdroj: Medový salát s variací cibulek a dýňovým olejem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1244-medovy-salat-s-variaci-cibulek-a-dynovym-olejem/ [On-line 27.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář