reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svíčková na smetaně

Ingredience

  • hovězí svíčková 1 kg
  • slanina 100 g
  • mrkev 1 kus
  • kus celeru 1 dávka
  • petržel 1 kus
  • cibule 1 kus
  • citron 1 kus
  • bobkový list 1 kus
  • celý pepř 1 dávka
  • nové koření 3 kuličky
  • olej 1 dávka
  • smetana 300 ml
  • hladká mouka 50 g
  • zakysaná smetana 1 kelímek
  • mléko dle potřeby 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • vegeta 1 dávka
  • hořčice 1 dávka
  • šlehačka 1 dávka
  • brusinky 1 dávka

na karlovarský knedlík:

  • rohlíky 10 kusů
  • vejce 5 kusů
  • mléko 200 ml
  • zelená petržel 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky a dáme na pekáč s olejem, nakrájenou cibulkou a prošpikovanou hovězí svíčkovou, kterou jsme osolili, opepřili a potřeli hořčicí. Přidáme citron, bobkový list, celý pepř, nové koření. Pečeme asi hodinu. Vyjmeme maso, šťávu zahustíme kašičkou připravenou z mouky, sladké smetany a zakysané smetany. Konzistenci upravíme mlékem a propasírujeme. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou, ozdobíme plátkem citronu, šlehačkou a brusinkami. Podáváme s karlovarským knedlíkem, nakrájeným na plátky.

2. Knedlíky připravíme z na kostičky nakrájených rohlíků, které spaříme horkým mlékem. Přidáme vejce, sůl, zelenou petržel a zpracujeme v těsto, ze kterého uděláme knedlík. Ten vložíme do vroucí osolené vody a necháme vařit asi 6 minut. Nakrájíme nití na plátky.

Zdroj: Svíčková na smetaně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickova-na-smetane-4 [On-line 10.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.