Ingredience
- vepřová panenka 1 kg
- žlutá paprika 1 kus
- mrkev 2 kusy
- cuketa 1 kus
- cherry rajčata 250 g
- jarní cibulka 1 svazek
- slanina 100 g
- brambory 1 kg
- pomazánkové máslo 1 kus
- grilovací koření 1 špetka
- provensálské koření 1 špetka
- koření na bylinkové máslo 1 špetka
- máslo 1 oříšek
- sůl a pepř 1 špetka
- olivový olej 1 dávka
1. Vepřovou panenku očistíme, naporcujeme, okořeníme a necháme v lednici uležet.
2. Na pánvičce si opečeme slaninu. Brambory necháme skoro rozvařit. Uvařené brambory rozmačkáme s máslem, přimícháme opečenou slaninu a najemno nakrájenou jarní cibulku.
3. Bylinkové máslo připravíme z pomazánkového másla a koření na bylinkové máslo. Máslo můžeme vytvarovat do libovolných tvarů a dát do lednice ztuhnout.
4. Zeleninu (mrkev, cuketa, paprika) si nakrájíme na proužky a ochutíme provensálským kořením, solí a pepřem. Nakrájenou a dochucenou zeleninu orestujeme zprudka na pánvi a pak na závěr přidáme nakrájenou jarní cibulku a celá cherry rajčátka, která už jen zlehka zahřejeme, aby nepopraskala.
5. Panenku zprudka orestujeme na pánvi, aby se zatáhla, a vložíme ji do trouby zahřáté na 200 stupňů, kde ji necháme dotáhnout, aby zůstala uprostřed růžová a šťavnatá. Podáváme se zeleninou a porcí hezky naservírovaných šťouchaných brambor.
Zdroj: Vepřová panenka s restovanou zeleninou ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-restovanou-zeleninou [On-line 31.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář