Ingredience
- drůbeží nebo zeleninový vývar 600 ml
- rajčatové pyré 250 ml
- cherry rajčata 150 g
- fazolové lusky 150 g
- olivový olej 2 lžíce
- česnek 6 stroužků
- cukr 1 lžíce
- provensálské koření 1 lžička
- rohlíky (den staré) 2 kusy
- tvrdý sýr 40 g
- šunka 40 g
- kousek másla 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Česnek nakrájíme na tenké plátky a orestujeme opatrně na oleji (má tendenci se připalovat). Přidáme k vývaru, do kterého jsme už zamíchali rajský protlak. Dodáme fazolky a pokrájená rajčátka a povaříme asi pět minut. Ke konci dochutíme solí, kořením, bylinkami a dosladíme dle chuti cukrem.
2. Zatímco se polévka vaří, nakrájíme rohlíky na kolečka, posypeme je nastrouhaným sýrem a šunkou a vložíme do rozpálené trouby. Opečené tousty položíme na dno talíře, přelijeme polévkou a servírujeme. Když vynecháme šunku, bude polévka také pro vegetariány.
Zdroj: Toskánská tomatová; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/toskanska-tomatova [On-line 05.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář