Ingredience
- rajčata 500 g
- čerstvě mletý barevný pepř 1 špetka
- hrubá mořská sůl 1 špetka
- olivový olej extra panenský 1 dávka
- česnek 5 stroužků
- lístky čerstvé bazalky 1 dávka
- velká ciabatta 1 kus
- mozzarella 1 kus
1. Rozpálíme pánev a na olivovém oleji orestujeme tři stroužky česneku. Poté odstavíme a v česnekovém oleji namáčíme z jedné strany plátky nakrájené ciabatty. Takto připravené pečivo vložíme na plech s pečicím papírem a pečeme asi pět minut při 200 stupních. Nebo česnek vyndáme, na česnekovém oleji plátky veky po obou stranách osmažíme a dáme odsát na papír.
2. Rajčata nakrájíme hodně nadrobno. Zakápneme je olivovým olejem a dochutíme pepřem, solí, dvěma stroužky prolisovaného česneku a najemno nasekanou čerstvou bazalkou. Vše promícháme. Směsí potíráme opečené ciabatty. Dle chuti můžeme tousty zapéct s plátky mozzarelly, případně sýrem bruschettu jen obložit.
Zdroj: Bruschetta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruschetta-2 [On-line 06.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář