Ingredience
- brambory 4 kusy
- mléko 500 ml
- vejce 3 kusy
- smetana ke šlehání 250 ml
- hladká mouka 5 lžic
- sušené hřiby 2 hrsti
- čerstvý kopr 1 dávka
- kmín 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Do litru vroucí vody dáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a okmínujeme. Houby předem namočíme a dáme vařit k bramborám. Když jsou brambory měkké, uděláme si „závarek“ z hladké mouky a mléka. Zavaříme, promícháme a dále vaříme na mírném ohni asi deset minut. Pak přidáme šlehačku a kopr. Na závěr vlijeme rozkvedlané vejce. Můžeme dochutit octem, cukrem, jak to má kdo rád.
Zdroj: Jihočeská kulajda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jihoceska-kulajda-0 [On-line 19.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář