- 6 plátků knedlíku,
- 2 uvařené brambory,
- hrnek kysaného zelí,
- 2 dcl bílého vína,
- 2 lžíce sádla,
- 1 cibuli,
- 1 jablko,
- drcený kmín
Nakrájenou cibulku osmahneme na sádle, přidáme zelí a nastrouhané jablíčko, osolíme, okmínujeme, podlijeme vínem a dusíme. Vepřovou pečeni z neděle nakrájíme na kostičky. Do pekáče do výpeku dáme nakrájené maso, brambory, knedlíky a ohříváme. Hotové zelí přidáme k masu a smícháme. Necháme prohřát a podáváme.
Zdroj: Uhlířina; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/uhlirina-a-drstky-na-kyselo.html [On-line 20.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář