Ingredience
- hladká mouka 400 g
- cukr krupice 300 g
- vejce 2 kusy
- kakao 2 lžíce
- jedlá soda 1 lžička
- půl kypřícího prášku 1 dávka
- trochu perníkového koření 1 dávka
- rum 1 kapka
- meruňkový džem dle chuti 1 dávka
- olej 200 ml
- med 2 lžíce
- mléko 500 ml
- čokoládová poleva 1 dávka
- čerstvé meruňky 1 dávka
- šlehačka 1 kus
- lístky máty na ozdobu 1 dávka
Smícháme hladkou mouku, krupicový cukr, vejce, kakao, jedlou sodu, kypřící prášek, perníkové koření, rum, meruňkový džem, olej, med, mléko a vymícháme těsto, které . nalejeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na půl hodiny. Když perník vychladne, podélně ho rozpůlíme a pomažeme meruňkovou marmeládou. Podáváme spolu se šlehačkou, čokoládovou polevou, ozdobeníme kousky meruněk a šlehačkou.
Zdroj: Perníková mlska; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pernikova-mlska [On-line 31.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář