reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zvěřinová paštika

Ingredience

  • slanina 200 g
  • vepřový bok 750 g
  • dančí kýta 300 g
  • vepřová játra 250 g
  • tymián 1 dávka
  • cibule 3 kusy
  • česnek 2 stroužky
  • jalovcové kuličky drcené 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • bagety 4 kusy

na salát:

  • čínské zelí 1 kus
  • čerstvá paprika 200 g
  • okurka 1 kus
  • mozzarella 1 kus
  • olej 1 lžíce
  • ocet 1 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka

Uvaříme si vepřový bok a dančí maso doměkka spolu s kořením. Také si trochu předvaříme oloupané cibule, aby byly jemnější. Pomeleme játra, pomeleme maso, promícháme s jalovcem a tymiánem. Směs vložíme do formy na srnčí hřbet vyložené slaninou a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby asi na tři čtvrtě hodiny. Necháme vychladnout a chvíli odležet. Podáváme s bagetkami a lehkým zeleninovým salátem.

Z výčtu uvedené pokrájené zeleniny si vyrobíme lehký salát, který podáváme s octovou zálivkou. Nemusíme ho kořenit, paštika je už dost aromatická.

Zdroj: Zvěřinová paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zverinova-pastika [On-line 31.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.