Ingredience
- slanina 200 g
- vepřový bok 750 g
- dančí kýta 300 g
- vepřová játra 250 g
- tymián 1 dávka
- cibule 3 kusy
- česnek 2 stroužky
- jalovcové kuličky drcené 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- bagety 4 kusy
na salát:
- čínské zelí 1 kus
- čerstvá paprika 200 g
- okurka 1 kus
- mozzarella 1 kus
- olej 1 lžíce
- ocet 1 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
Uvaříme si vepřový bok a dančí maso doměkka spolu s kořením. Také si trochu předvaříme oloupané cibule, aby byly jemnější. Pomeleme játra, pomeleme maso, promícháme s jalovcem a tymiánem. Směs vložíme do formy na srnčí hřbet vyložené slaninou a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby asi na tři čtvrtě hodiny. Necháme vychladnout a chvíli odležet. Podáváme s bagetkami a lehkým zeleninovým salátem.
Z výčtu uvedené pokrájené zeleniny si vyrobíme lehký salát, který podáváme s octovou zálivkou. Nemusíme ho kořenit, paštika je už dost aromatická.
Zdroj: Zvěřinová paštika; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zverinova-pastika [On-line 31.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář