reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polévka kuličková

Ingredience

  • slepičí maso 500 g
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 500 g

knedlíčky:

  • kousek másla 1 dávka
  • kuřecí játra 200 g
  • vejce 1 kus
  • půl cibule 1 dávka
  • strouhanka dle potřeby 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

Příprava klasického vývaru: Naporcujeme slepici a necháme ji vyvařit s kusy zeleniny a kořením v osolené vodě. Maso vyndáme, část vrátíme do vývaru a nakrájíme zeleninu. Zvlášť uvaříme domácí nudle. Příprava knedlíčků (kuliček): Do rozmixovaných pomletých jater přidáme máslo, sůl, pepř, muškátový oříšek, strouhanku a vejce. Knedlíčky jsou bez mouky. Vypracujeme tuhé kuličky a dáme je zavařit do připraveného vývaru, kam ještě přidáme zvlášť uvařené domácí nudle.

Zdroj: Polévka kuličková; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-kulickova [On-line 31.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.