Ingredience
- slepičí maso 500 g
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 500 g
knedlíčky:
- kousek másla 1 dávka
- kuřecí játra 200 g
- vejce 1 kus
- půl cibule 1 dávka
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Příprava klasického vývaru: Naporcujeme slepici a necháme ji vyvařit s kusy zeleniny a kořením v osolené vodě. Maso vyndáme, část vrátíme do vývaru a nakrájíme zeleninu. Zvlášť uvaříme domácí nudle. Příprava knedlíčků (kuliček): Do rozmixovaných pomletých jater přidáme máslo, sůl, pepř, muškátový oříšek, strouhanku a vejce. Knedlíčky jsou bez mouky. Vypracujeme tuhé kuličky a dáme je zavařit do připraveného vývaru, kam ještě přidáme zvlášť uvařené domácí nudle.
Zdroj: Polévka kuličková; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-kulickova [On-line 31.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář