Ingredience
- vepřová panenka 800 g
- kvalitní anglická slanina 5 plátků
- grilovací koření dle chuti 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
sedlácké brambory:
- uvařené brambory 800 g
- slanina 250 g
- sádlo 50 g
- středně velká cibule 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
Vepřovou panenku si očistíme a nakrájíme na pět stejně velkých kousků. Lehce je pomocí dlaně promáčkneme a vytvarujeme, poté naložíme do marinády, kterou jsme si připravili smícháním olivového oleje a grilovacího koření, soli a pepře. Maso necháme hodinu marinovat, pak je zabalíme po obvodu do plátků anglické slaniny – můžeme si pomoci párátkem, aby vše hezky drželo. Opékáme na rozpálené pánvi, na kterou si vlijeme část marinády s olejem a kořením. Restujeme po obou stranách do doby, než je maso připravené nejlépe na stupeň medium (asi pět minut z každé strany). Očištěné, pokrájené a uvařené brambory poskládáme do sádlem vymazané ohnivzdorné nádoby, doplníme pokrájenými kousky slaniny a cibule a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a upečeme při 200 stupních dozlatova.
Zdroj: Vepřová panenka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-8 [On-line 02.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář