- 400 g zvěřinového ořezu
- 200 g vepřového bůčku
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- směs drceného koření (nové koření, pepř, jalovec, bobkový list)
- 200 ml vody
- 200 g vepřových jater
- muškátový oříšek
- 200 g brusinkového kompotu
- 4 žloutky
- sůl
Zvěřinu a bůček nakrájíme na kostky a vložíme do pekáče, osolíme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, koření, osolíme a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a při 160 °C pečeme asi 45 minut.
Zchladlé pečené maso nameleme spolu se syrovými játry, vmícháme brusinkový kompot, vejce a ochutíme muškátovým oříškem. Velmi dobře promícháme, vložíme do zavařovacích sklenic a uzavřeme.
Sklenice dáme do hrnce s trochou vody (aby byly sklenice tak do třetiny potopené nebo můžeme použít i pařák na knedlíky). V páře vaříme podle velikosti sklenic 40−60 minut.
Necháme zchladnout a můžeme ihned použít nebo uchováme v chladu.
Podáváme s pečivem.
Zdroj: Zvěřinová paštika s brusinkami; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1371-zverinova-pastika-s-brusinkami/ [On-line 18.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář