Ingredience
- 500 g kachních jater
- 150 g másla
- 50 ml smetany ke šlehání
- 50 g mandlových lupínků
- 50 ml koňaku
- 2 stonky tymiánu
- Sůl
- Celý pepř
- 1 hřebíček
- Bílý chleba
- Zelený salát
Játra si opečeme na rostlinném tuku, a sice 1 minutu z každé strany. Přidáme k nim stonky tymiánu. Poté je necháme vychladnout. V hmoždíři mezitím rozdrtíme pepř a hřebíček. Játra dáme do mixéru a přidáme k nim smetanu, máslo, koňak a koření. Po rozmixování do směsi přidáme mandle, sůl a tymián. Vše jemně zamícháme a necháme 12 hodin zchladit. Servírovat můžeme se salátem a chlebem.
Zdroj: Paštika z kachních jater; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1927-pastika-z-kachnich-jater/ [On-line 29.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář