reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tuniské telecí maso „tajine“

Ingredience

  • 800 g telecí plece na kostky
  • 2 velké cibule
  • 50 ml oleje
  • 3 stroužky česneku
  • kmín
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • 1 lžíce cukru
  • Sůl
  • Pepř
  • ¼ lžíce cukru
  • Sůl
  • Pepř
  • ¼ lžičky mletého zázvoru
  • Špetka šafránu
  • Špetka muškátového oříšku
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 200 g sušených švestek
  • Hrst čerstvého koriandru

Cibuli a česnek nakrájíme na kolečka. V kastrolu si rozehřejeme olej a zaneme opékat osolené a opepeřné maso. Až se maso orestuje, vyndáme ho. Ve výpeku budeme péct cibuli a česnek. Přidáme sušený zázvor, skořici, kmín, mletý koriandr, cukr a zamícháme. Maso vrátíme do kastrolu. Přidáme zázvor. Maso podlijeme vývarem a mícháme. Přikryjeme a dáme péct na 45 až 60 minut při 170 až 180 stupních.

Zdroj: Tuniské telecí maso „tajine“; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2004-tuniske-teleci-maso-tajine/ [On-line 30.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.