Ingredience
- 500 g telecích jater
- 50 ml olivového oleje
- Pepř
- Tymián
- 100 g hladké mouky
- Hrubozrnná sůl
- Jemná sůl
- 6 brambor
- 100 g slaniny
- 100 g sádla
- 200 ml vývaru
- ½ svazku rozmarýnu
- Sůl
- Pepř
- 700 g cibule
- Bobkový list
- Pepř
- Nové koření
- Sůl
Oloupaným bramborám seřízneme špičky, aby stály na délku. Sádlo na pánvi rozpustíme. Brambory rozestavíme na pánev a do půlky zalijeme vývarem. Slaninu nakrájíme na kostičky a také přidáme na pánev. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn.
Játra si naporcujeme na steaky. Do mísy si dáme mouku a sůl. Játra si potřeme tymiánem a obalíme v mouce, poté je potřeme olejem. Rozehřejeme si pánev a každé strany je 2 minuty opečeme.
Brambory otočíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Rozpálíme si hrnec, nalijeme do něj olej a hned přidáme cibuli a divoké koření. Vaříme 30 minut za stálého míchání.
Zdroj: Telecí játra na tymiánu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2028-teleci-jatra-na-tymianu/ [On-line 30.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář