reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí játra na víně

Ingredience

  • 500 g hovězích jater
  • 2 cibule
  • 200 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g petržele
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 100 g slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • ½ svazku rozmarýnu
  • ½ svazku majoránky
  • 100 ml rajčatového protlaku
  • 500 ml červeného vína
  • Sůl
  • Pepř

Játra zbavíme blan a nakrájíme na nudličky, krájíme také kořenovou zeleninu. Kastrol rozpálíme, vlijeme do něj olej a vsypeme nakrájenou zeleninu a slaninu. Přidáme rozmarýn a majoránku a mícháme. Česnek lehce rozmáčkneme, nakrájíme a vmícháme. Přidáme protlak a lehce ho orestujeme. Vsypeme játra, zalijeme vínem a necháme vařit.

Zdroj: Hovězí játra na víně; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2029-hovezi-jatra-na-vine/ [On-line 30.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.