reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí játra na tymiánu

Ingredience

  • 500 g telecích jater
  • 50 ml olivového oleje
  • Pepř
  • Tymián
  • 100 g hladké mouky
  • Hrubozrnná sůl
  • Jemná sůl
  • 6 brambor
  • 100 g slaniny
  • 100 g sádla
  • 200 ml vývaru
  • ½ svazku rozmarýnu
  • Sůl
  • Pepř
  • 700 g cibule
  • Bobkový list
  • Pepř
  • Nové koření
  • Sůl

Oloupaným bramborám seřízneme špičky, aby stály na délku. Sádlo na pánvi rozpustíme. Brambory rozestavíme na pánev a do půlky zalijeme vývarem. Slaninu nakrájíme na kostičky a také přidáme na pánev. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn.

Játra si naporcujeme na steaky. Do mísy si dáme mouku a sůl. Játra si potřeme tymiánem a obalíme v mouce, poté je potřeme olejem. Rozehřejeme si pánev a každé strany je 2 minuty opečeme.

Brambory otočíme. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Rozpálíme si hrnec, nalijeme do něj olej a hned přidáme cibuli a divoké koření. Vaříme 30 minut za stálého míchání.

Zdroj: Telecí játra na tymiánu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2028-teleci-jatra-na-tymianu/ [On-line 30.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.