Ingredience
- 500 g vepřových ledvinek
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- 2 lžičky kari koření
- 50 g plátků mandlí
- 2 lžíce rýžového vína
- 20 g másla
- 1 jarní cibulka
- Sůl
- Pepř
Slaninu si nakrájíme na kostičky, vhodíme do pánve a na sucho opečeme. Krátce vyškvaříme a přidáme nakrájenou cibuli, kterou pečeme, dokud nezesklovatí. Přidáme ledvinky zbavené močových trubic, které jsme nechali přes noc namočené v mléce. Promícháme, přidáme kari, osolíme a opepříme. Přidáme kostku másla. Až se rozpustí, přidáme mandle, zarestujeme a přilijeme víno. Posypeme cibulkou, jíme s chlebem.
Zdroj: Vepřové ledvinky na kari; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2116-veprove-ledvinky-na-kari/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář