reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pastýřský vepřový koláč

Ingredience

  • 800 g vepřového masa
  • 400 g kořenové zeleniny
  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • Olej
  • 3 stroužky česneku
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 snítka majoránky
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • 750 ml červeného vína
  • 150 ml mléka
  • 80 g másla
  • 150 g parmazánu
  • Kmín
  • Sůl
  • Pepř

Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozehřátém oleji. Po chvíli do pánce přidáme nakrájenou cibuli, trochu kmínu a celé snítky tymiánu a majoránky. Restujeme, dokud nám zelenina neztmavne. Poté přidáme maso, zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Víno povaříme, a až se nám vyvaří alkohol, přilijeme vývar.

K bramborám, které jsme si mezitím uvařili, přidáme máslo a ohřáté mléko. Uděláme klasickou bramborovou kaši, ale ke konci šlehání přidáme nastrouhaný parmezán. Směs z pánve dáme do pekáčku a navrch rozprostřeme kaši. Pečeme 45 minut na 180 stupňů.

Zdroj: Pastýřský vepřový koláč; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2199-pastyrsky-veprovy-kolac/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.