Ingredience
- červená čočka 250 g
- mrkev 1 kus
- kousek celeru 1 dávka
- zeleninový vývar 1500 ml
- 5 cm čerstvého zázvoru nebo půl lžičky mletého 1 dávka
- sušené chilli (nemusí být) 1 špetka
- zakysaná smetana 1 kus
- sůl 1 špetka
Do zeleninového vývaru dáme vařit čočku, pokrájenou mrkev a celer. Když je vše měkké, dochutím. Přidáme šťávu z asi pěticentimetrového kousku zázvoru (nebo se spokojíme se sušeným) a rozmixujeme. Hotovou polévku zjemníme smetanou a na talíři posypeme troškou chilli, pokud si to naši hosté přejí.
Zdroj: Polévka z červené čočky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/polevka-z-cervene-cocky-1 [On-line 28.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář