Ingredience
- králičí stehna 5 kusů
- cibule 3 kusy
- česnek 5 stroužků
- sádlo dle potřeby 1 dávka
- anglická slanina 150 g
- rozmarýn 1 snítka
- bobkový list 1 kus
- jalovec 2 kuličky
- sůl 1 špetka
na chlupaté knedlíky:
- syrové brambory 500 g
- vejce 2 kusy
- polohrubá mouka 180 g
- mléko 1 kapka
- sůl 1 špetka
1. Maso omyjeme, dle libosti prošpikujeme slaninou, potřeme sádlem, okořeníme a necháme jeden den v chladu odpočinout. Pekáč vymažeme sádlem, přidáme na větší kousky cibuli, česnek, vložíme stehna a pečeme asi hodinu na 180-200 stupňů doměkka. Dle potřeby podléváme vodou, před podáváním maso odkryjeme a necháme opéct kůrčičku.
2. Na chlupáče ze syrových brambor si oloupeme a nastrouháme brambory a vyždímáme z nich přebytečnou vodu. Přidáme vejce, mouku, mléko a sůl. Po lžičce je vkládáme do vroucí, lehce osolené vody. Když vyplavou, jsou knedlíky hotové. Vyndáme je pomocí, omastíme výpekem z králíka a podáváme s masem.
Zdroj: Pečené králičí stehýnko; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pecene-kralici-stehynko [On-line 02.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář